WELL - Van eind september tot eind oktober 2022 staat het onderzoekscentrum borstkanker op het parkeerterrein aan de Grotestraat in Well. Vrouwen uit Well en Wellerlooi met de postcodes 5855 en 5856 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.


Een op de zeven

Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. De meesten zijn ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. Dankzij het gratis bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

Uitnodiging komt tijdelijk later

Door een landelijk tekort aan screeningslaboranten is het niet mogelijk om vrouwen elke 2 jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek. De vertraging in het uitnodigen is door het coronavirus nog groter geworden. Daarom is besloten de periode tussen 2 uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal 3 jaar.

Meer informatie

Bevolkingsonderzoek Nederland kunt u bereiken via de informatielijn is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer
088 00 01 340. Meer informatie vindt u op de website van Bevolkingsonderzoek Nederland.