VENLO - Afgelopen zaterdag, 20 september, heeft de Maas Cleanup 2020 plaatsgevonden. Onder het motto “Clean rivers, better business” heeft het IVN samen met Limburgse bedrijven het voortouw genomen om het groeiende zwerfafvalprobleem aan te pakken.


Van Eijsden tot aan de Mookerhei werd hard gewerkt om de Maas één dag plasticvrij te maken. Met steun van bedrijven en vrijwilligers werd afval op en langs het Limburgse deel van de rivier opgeruimd. Zo ook op twee locaties aan de Maas in Venlo.

De Maas is een prachtige rivier met brede oevers en in de omgeving van natuurgebieden waar je geweldig kan recreëren. Met de opruimacties moeten mensen en bedrijven zich steeds beter bewust worden van de toenemende mate waarin zwerfafval de rivier en zijn omgeving vervuilt.

Wethouder Marij Pollux en wethouder Alexander Vervoort waren deze dag ook aanwezig om hun handen uit de mouwen de steken en de Maas één dag plasticvrij te maken.

“Super om te zien dat meer dan 5000 vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om de Limburgse landschappen vrij te maken van plastic en overig zwerfafval. Ik help daar graag een paar uurtjes aan mee.” aldus wethouder Marij Pollux. “Het brengt hopelijk ook meer besef dat we met zijn allen de omgeving schoner moeten houden en zwerfaval aan moeten pakken.”

AquaDoen

Repair Café Venlo-Oost en KanDoen Venlo Noord-Oost hebben dit jaar een nieuw initiatief opgezet waarmee ze zwerfafval langs de Maas opruimen vanuit een boot. Zij waren, samen met Wethouder Alexander Vervoort, deze dag ook aanwezig om mee te helpen de Maas plasticvrij te maken.