VENRAY - Op woensdag 4 mei herdenken we in heel Nederland hen die gevallen zijn voor de vrede en vrijheid in ons land en overal ter wereld. Dit jaar helaas meer actueel dan ooit. Ook in Venray staan we hierbij stil. Het thema van de Nationale Herdenking dit jaar is Vrijheid in verbondenheid.


Het programma

Het programma begint om 18.45 uur met een herdenkingsplechtigheid in de Grote kerk. Aan de dienst werken onder andere mee: burgemeester Leontien Kompier, gastsprekers Abdulrahman Alsbaei, Frank Nelissen, dominee Rien op den Bouw van de Oecumenische werkgroep en leerlingen van het Raayland College. Fanfare Concordia uit Wanssum en de zangers Janneke Saris en Rob Zanders zorgen voor een passende muzikale omlijsting.

Na afloop van de dienst, om 19.45 uur, is er een stille tocht naar de Oorlogsmonumenten in het stadspark. Na de kranslegging door de burgemeester en de voorzitter van het Oranjecomité is er om 20.00 uur twee minuten stilte. Daarna leggen vertegenwoordigers van diverse organisaties nog een krans.

Iedereen is van harte welkom om de herdenking bij te wonen.