VENLO - Per 1 januari 2023 zoekt de gemeente Venlo twee verenigingen, stichtingen of instellingen die één keer per maand oud papier willen inzamelen. De inzameling vindt huis-aan-huis plaats bij alle particuliere huishoudens binnen een afgebakend gebied.

Gebied 1 is gelegen in Venlo-Noord en telt 1.200 adressen. Gebied 2 is gelegen in Blerick-Noord en telt 1.000 adressen. Op de kaarten onderaan het bericht zijn de twee gebieden afgebeeld. De inzameling vindt plaats op van tevoren afgestemde inzameldagen en -tijdstippen, waarbij zaterdagen onze voorkeur hebben. Voor de inzameling wordt een inzamelwagen met chauffeur ter beschikking gesteld door de gemeente. Per inzamelmoment zijn minimaal vier vrijwilligers nodig.

De inzamelaar ontvangt van de gemeente een vast bedrag per kilogram papier. De vergunning geldt in eerste instantie voor het jaar 2023, maar kan daarna mogelijk worden voortgezet.

Interesse?

Heeft uw vereniging, stichting of instelling interesse in deze activiteit? Dan kunt u tot en met 23 oktober een mail sturen naar afval@venlo.nl. U ontvangt dan verdere informatie. Wij gaan vervolgens in gesprek met de organisaties die zich hebben aangemeld en maken dan een keuze. Betrouwbaarheid staat daarbij voorop. Binding met het gebied is een pre, maar niet noodzakelijk.