NOORD LIMBURG - Dit jaar heeft de tweede editie van het Buurtbudget in de wijk Vastenavondkamp plaatsgevonden. Hierbij beslissen bewoners samen hoe hun wijk mooier, leuker of veiliger gemaakt kan worden.

Een Buurtbudget is een proces van democratische besluitvorming en een vorm van directe democratie, waarbij bewoners zelf beslissen hoe een gemeentelijk budget in hun eigen wijk wordt besteed. Met andere woorden: bewoners bepalen samen wat zij belangrijk vinden voor hun wijk.


Doorontwikkeling Buurtbudget
Binnenkort vindt het Buurtbudget plaats op vier verschillende plekken binnen de gemeente Venlo: Op de Heide, Venlo Oost-Zuid, de Klingerberg en Venlo Centrum-Noord.

Gerealiseerde projecten in ’t Vastenavondkamp
Voor de tweede editie van het Buurtbudget in ’t Vastenavondkamp zijn er al een aantal projecten gerealiseerd: vergroening Verboeckhorststraat, Fleurige Lente, Muziek Match, ontmoetingshoek Alberickstraat/Azaleastraat, nieuw hekwerk speeltuin Gosewijnstraat, hekwerk en looppad speeltuin Azaleastraat en extra verlichting speeltuin Geresstraat. Bekijk de foto's hieronder.