VENLO - Tot eind 2025 wordt er gewerkt aan de bouw van de onderdoorgang bij de Vierpaardjes. Woensdagochtend 4 oktober starten de werkzaamheden. De spoorwegovergang is daardoor tot en met vrijdagochtend 20 oktober afgesloten voor al het verkeer. Volg de omleidingsroute en houd rekening met extra reistijd.


Omleidingsroutes

Tijdens de afsluiting van de spoorwegovergang gelden er twee omleidingsroutes. Eén specifiek voor fietsers en voetgangers en één specifiek voor al het autoverkeer.

Voor fietsers en voetgangers

U kunt via de kleine spoorwegovergang Vierpaardjes/Onderste Molenweg en de kleine spoorwegovergang Ganzenstraat/Guliksebaan het spoor oversteken. Deze blijven open voor fietsers en voetgangers.

In juni 2023 hebben er al werkzaamheden plaatsgevonden aan de kleine spoorwegovergang Vierpaardjes/Onderste Molenweg. In samenwerking met ProRail zijn deze werkzaamheden eerder uitgevoerd om ervoor te zorgen dat fietsers en voetgangers deze spoorwegovergang tijdens de afsluiting kunnen gebruiken als omleiding.

Kaart omleiding Vierpaardjes voor fietsers en voetgangers

Omleidingsroute voor fietsers en voetgangers

Voor automobilisten

U kunt via verkeersplein Roermondsepoort rijden.

Kaart omleiding Vierpaardjes voor automobilisten

Omleidingsroute voor automobilisten

Aanleg tijdelijke overweg

Het volledig afsluiten van de spoorwegovergang Vierpaardjes is noodzakelijk om onder andere damwanden langs het spoor te plaatsen en een tijdelijke weg met fietspad over het spoor aan te leggen. Deze tijdelijke weg, een zogenaamde bypass, zorgt ervoor dat de aannemers voldoende werkruimte hebben om op een veilige manier de nieuwe onderdoorgang te bouwen, terwijl de omliggende woonwijken goed bereikbaar blijven voor bestemmingsverkeer en hulpdiensten.

Na de afsluiting van ruim twee weken, kan bestemmingsverkeer vanaf 20 oktober via de tijdelijke weg weer het spoor bij de Vierpaardjes oversteken. Deze blijft in gebruik tot het moment dat de definitieve onderdoorgang gereed is. Omdat de tijdelijke weg smaller is dan de normale overgang bij de Vierpaardjes, verzoeken we automobilisten en vrachtwagenchauffeurs dringend om zo veel mogelijk gebruik te maken van de adviesroute via het centrum van Venlo. ​

Eind 2025 door de nieuwe onderdoorgang

Naar verwachting rijdt u eind 2025 door de nieuwe onderdoorgang. Deze onderdoorgang zorgt voor een veiligere en betrouwbaardere verkeerssituatie en maakt Venlo beter bereikbaar. Tot die tijd vragen we veel begrip en flexibiliteit van alle Venlonaren. Werkzaamheden brengen altijd hinder met zich mee, zeker als ze op een druk punt midden in de stad plaatsvinden. Overlast kunnen we helaas niet voorkomen, maar wel zoveel mogelijk proberen te beperken. Samen moeten we door de zure appel heen bijten.