VENRAY - Op zaterdag 17 september reikte burgemeester Leontien Kompier van Venray een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Piet Hanen (66 jaar) uit Venray. Dit doet zij tijdens de festiviteiten rondom het 90-jarig bestaan van de Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray. De heer Hanen wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


Verenigingsleven

Piet Hanen heeft al jaren een vaste plek in het verenigingsleven, binnen én buiten de gemeente Venray. Hij levert een actieve bijdrage aan het werk van scheidsrechter door de functie zelf te vervullen en anderen op dat gebied te coachen. Hij is inmiddels 27 jaar bestuurslid bij de Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray. Ook begeleidt hij structureel een zaalvoetbalteam en het veteranenelftal van SV Venray.

Voetbal

Voor de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is de heer Hanen onder andere actief als scheidsrechter, rapporteur, praktijkbegeleider en commissielid. Ook voor de Centrale Organisatie van Voetbal en Scheidsrechters (COVS) vervult hij diverse taken op regionaal en landelijk gebied. Voor zijn inzet heeft hij zowel van de KNVB als van de COVS onderscheidingen ontvangen.

Onderscheiding voor C. Joosten

De heer C. Joosten uit Overloon wordt aanstaande zaterdag tevens onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Op verzoek van de aanvrager en met toestemming van burgemeester Ryan Palmen van Gemeente Horst aan de Maas en waarnemend burgemeester Wim Hillenaar van Gemeente Land van Cuijk reikt de burgemeester Leontien Kompier ook deze onderscheiding uit.