VENLO - De 90 meter lange muurschildering aan de Lage Loswal in Venlo werd op woensdag 20 juli onthuld door wethouder Marij Pollux aan de Lage Loswal in Venlo.


Initiatiefnemers

Deze mural is de eerste van een reeks binnen het project ‘Limburg Murals’, een initiatief van stichting Limburg Straalt dat wordt gesteund door de Provincie Limburg. In Venlo heeft de stichting samenwerking gezocht met de gemeente, Venlo Partners en Vincent Huibers Graffiti agency. Als locatie is de waterkering aan de Lage Loswal gekozen. De waterkering is op dit moment een lange, onaantrekkelijke grijze strook beton, die uit de toon valt in het heringerichte gebied.

Participatie

Voor deze opdracht zijn vooraf 3 kunstenaars geselecteerd die een schetsontwerp hebben gemaakt. De leerlingen van het Valuascollege, klankbordgroep herinrichting Maaskade, de stichting Limburg Straalt, Venlo Partners en de gemeente hebben hierin een stem gehad. Het ontwerp van Joren Joshua kwam als winnaar uit de bus. Het ontwerp lijkt altijd in beweging te zijn, waar het water als het ware langs stroomt.

Voor meer informatie over het project kijk op www.limburgmurals.nl