VENRAY - Zaterdag 23 september 2023 tussen 11.00-15.00 uur brengt Urban Athletics Series haar atletiekbelevenis naar Venray. De pop-up sprintbaan is te vinden in Venray, op het Schouwburgplein. NS en Urban Athletics Series gaan op zoek naar de snelste man en vrouw van Venray, met kwalificatie voor de NK Indoor op het spel voor de winnaars.


Over urban athletics series

Urban Athletics Series is een atletiek-event dat de atletieksport dichterbij het publiek brengt. Het is bedoeld voor alle leeftijden en plezier staat op #1. De pop-up sprintbaan van Urban Athletics Series heeft de afgelopen jaren onder anderen in Utrecht, Apeldoorn, Deventer, Hengelo, Leeuwarden, Assen en vele andere Nederlandse steden gelegen.

Van de straat naar de Nederlandse kampioenschappen

Tijdens Urban Athletics Series wordt er middels een sprintbaan op het Schouwburgplein in Venray aan alle voorbijgangers een kans geboden zich te meten met de rest van de gemeente Venray. De tijden worden bijgehouden op een groot scorebord en de deelnemers krijgen direct een beeld van hun snelheid. Na dit event worden de man en vrouw die de snelste tijd van de dag hebben laten noteren uitgenodigd voor een trainingsstage op Papendal. Op deze unieke dag zullen de snelste amateursprinters door een TeamNL-atleet worden meegenomen in een professionele trainingsdag. De opgedane kennis en vaardigheden zullen daarna tentoongesteld worden wanneer de winnaars het tegen elkaar opnemen tijdens de speciale Urban Athletics Series-finale bij het NK Indoor 2024!

Volle energie

Dit jaar gaan we er weer met volle energie tegenaan en dat gebeurt niet alleen. TeamNL-atlete Femke Pluim zal in Venray aanwezig zijn om tips en tricks te geven aan de deelnemers. Dit betekent een unieke kans voor fans om Femke Pluim in actie te zien.

Ben jij de snelste sprinter van Nederland?

Dit jaar sluit de Nederlandse Spoorwegen zich aan bij het initiatief en helpen zij mee om nóg meer mensen in beweging te brengen. Je hoeft je niet in te schrijven. Kom gewoon naar het Schouwburgplein.

Kijk voor een beeld van vorige stops op de Instagram: https://www.instagram.com/urbanathleticsseries/