VENRAY - Als iedereen zich aan de afspraken houdt, gaan we een gezellige alternatieve kermis tegemoet. Dat zegt burgemeester Luc Winants aan de vooravond van het eerste weekend van augustus, traditioneel het weekend van de Venrayse kermis. “De sleutel voor een geslaagd kermisweekend en daarna, heeft iedereen zelf in de hand.”


De burgemeester en wethouder Cor Vervoort (handhaving) doen een beroep op alle bezoekers van de terrassen en op de horeca-ondernemers om binnen de ruimte die ze hebben gekregen de regels te respecteren en na te leven. Burgemeester Winants: “Ik weet dat veel horeca-ondernemers het zwaar hebben in deze tijd. Daarom hebben we als gemeente de ondernemers geholpen waar dat kon. De terrassen zijn uitgebreid. Op drie plaatsen mag een podium voor live muziek geplaatst worden. Niet te vergeten de kinderkermis, die we mogelijk hebben gemaakt. We zijn soepel waar dat maar enigszins mogelijk is.”

Spreek elkaar aan
“Maar het is eveneens duidelijk dat het virus nog rondwaart”, vult de wethouder aan. “De noodverordening is nog altijd van kracht. Dat betekent: houdt anderhalve meter afstand van elkaar. Op de terrassen hebben we alleen zitplaatsen. We gaan met niet meer dan vier mensen aan een tafeltje zitten. Ik reken erop dat bezoekers en ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen en naar deze regels handelen. Bezoekers, volg de instructies van medewerkers en Boa’s. Spreek elkaar er ook op aan, als gast en als horecamedewerker of -ondernemer. We willen niet dat we boetes moeten uitdelen aan wie dan ook. Maar wat we nog minder willen, is dat het coronavirus weer de overhand krijgt, met als gevolg veel leed en economische schade”, aldus Cor Vervoort.

Beide bestuurders sluiten af met het vertrouwen uit te spreken in alle ondernemers, kermisexploitanten en bezoekers van de kinderkermis en de vele terrassen. Het adagium is nog steeds: alleen samen krijgen we corona onder controle.