VENLO - De Cruyff Foundation Nederland en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Venlo hebben de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk kinderen uit Venlo-Oost dicht bij huis kennis te laten maken met cultuur.


Op diverse locaties in de omgeving van het Cruyffcourt Jeu Sprengers in Venlo-Oost kunnen kinderen gedurende acht weken gratis kennis maken met hiphop dansen, rap, tekenen en schilderen, zang en djembé.

Voorafgaand hebben in de week van 14 tot 18 september op de basisscholen Groeneveld en Taal & Lent introductieworkshops plaatsgevonden om de kinderen te enthousiasmeren. In oktober en november zullen acht gratis workshops plaatsvinden. Maar liefst 37 kinderen hebben zich al ingeschreven en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Opvolgend aan de gratis workshops kunnen de kinderen instromen bij de dans- of zangschool, bij het kunstencentrum of bij een van de zelfstandige professionals. Wilt u uw kind opgeven? Neem dan contact op met Grace Bellel, grace.venlo@jeugdfondssportencultuur.nl.

De gratis workshops worden aangeboden door het Jeugdfonds Sport & Cultuur om ervoor te zorgen dat alle kinderen mee kunnen doen, ook al is er niet genoeg geld voor culturele activiteiten binnen het gezin. Voor die gezinnen betaalt het Jeugdfonds het lesgeld of de contributie met eventueel toebehorende kleding/ schoeisel rechtstreeks aan de vereniging/ cultuuraanbieder of de winkel. Meer informatie is te vinden op www.jeugdfondsenvenlo.nl.

Op zaterdag 12 december geven alle deelnemende kinderen van het project Cultuur@Cruyffcourt een spetterende presentatie. Deze presentatie vindt geheel coronaproof plaats bij Grand Café Maagdenberg.