VENRAY - De gemeenteraad en het college van B&W zijn het erover eens dat de huisartsenpost in Venray behouden moet blijven. Afgelopen dinsdag vond een extra raadsvergadering over dit onderwerp plaats.


Onlangs werd bekend dat de huisartsenpost in Venray mogelijk wordt gesloten. De gemeenteraad en het college van B&W vinden dit geen goed idee. De huisartsenpost wordt gezien als een zeer belangrijke zorgvoorziening in de gemeente.

De overkoepelende organisatie van de huisartsenzorg in Noord-Limburg heeft binnenkort een vergadering over de mogelijke sluiting. De gemeenteraad heeft wethouder Thielen gevraagd vóór die vergadering met betrokkenen om tafel te gaan. De wethouder heeft toegezegd dit op te pakken. Zij deelt de zorgen van de raad over de mogelijke sluiting van de huisartsenpost.

U kunt de raadsvergadering terugkijken via https://venray.raadsinformatie.nl/. Daar vindt u ook de motie over de huisartsenpost die de raad unaniem heeft aangenomen. In de motie kunt u meer lezen over waarom de gemeenteraad zich heeft uitgesproken tegen mogelijke sluiting.