VENRAY - Met een sportieve kick-off is de gemeente Venray zaterdag 23 september toegetreden als ‘partnergemeente atletiek’, een initiatief van Limburg Athletics+ om de atletieksport in én met Limburgse gemeenten te versterken. Naast een formeel tekenmoment presenteerden de gemeente Venray en Limburg Athletics+ samen met lokale atletiekpartners in het centrum van Venray hoe veelzijdig en uitdagend de atletieksport is én welke kansen er liggen. Na één jaar wordt bepaald of de pilot langjarig voortgezet wordt.


Krachten bundelen voor de plus van atletiek

Met het initiatief ‘partnergemeente atletiek’ wil Limburg Athletics+ de krachten bundelen met gemeenten die daar op lokaal niveau mee aan de slag willen. Limburg Athletics+ is één van de sporttakplatforms die dankzij de steun van de provincie Limburg tot stand zijn gekomen en richt zich op het versterken van de Limburgse atletieksport. De benoeming als partnergemeente levert onder anderen extra mogelijkheden op tot netwerk, kennis, promotie en materialen om de atletieksport te bevorderen.

Venrayse sportambities

Naast de meerwaarde van traditionele atletiekdisciplines ziet de gemeente Venray ook de potentie van atletiek in bredere zin, zoals hardlopen en wandelen in de openbare ruimte, maar ook de diverse evenementen zoals het Meerdaags Wandelevenement en de Vlakwatercross. “We vinden het als gemeente Venray heel belangrijk dat iedereen kan sporten of bewegen op zijn eigen niveau. Daarom bieden wij ondersteuning aan sportverenigingen.” stelt sportwethouder Martin Leenders. “Ook lopen en wandelen steeds meer mensen op eigen initiatief. Zij doen vaak mee aan lokale evenementen. Door ook ondersteuning te bieden aan de organisatoren van deze evenementen kan iedereen op deze manier meedoen”.

Na de energieke kick-off wil de gemeente Venray met lokale partners verder invulling geven aan de acties voor de komende tijd. Door de bestaande relatie met de gemeente Venlo liggen niet alleen in de provincie maar ook in de regio kansen, waardoor kennisdeling en samenwerking rondom de atletieksport in Limburg verder kan doorgroeien.