VENLO - Met het vertrek van wethouder Roest (72) verliest de gemeente Venlo haar strenge bewaker van de schatkist. “Ad heeft hier geen tijd gehad om te rusten”, zegt burgemeester Antoin Scholten dan ook. Want hij heeft er mede voor gezorgd dat Venlo weer financieel gezond is en dat er ondanks de Coronacrisis ruimte blijft voor investeringen in Jeugdzorg, nieuwbouw, onderwijs en zo meer.


Daarbij is hij volgens de burgemeester “een fijn mens om mee samen te werken”. Scholten typeert hem als een “energieke, aimabele, hardwerkende senior die zich heeft ontwikkeld tot een vakbekwaam bestuurder”.

Nadat Provinciale Staten Ad Roest vandaag benoemd hebben zal hij maandag plaatsnemen als gedeputeerde van financiën, bedrijfsvoering en bestuurlijk toezicht op het provinciehuis.

Geboren in Amsterdam groeide Ad Roest op in Venlo. Waar hij ruim 25 jaar twee fietsenzaken bestierde. Ook bekleedde hij diverse functies bij ‘Veloring’ en ‘Biretco’. Na zijn pensioen ging hij niet stilzitten; hij ging de politiek in en werd voorzitter van de partij EENLokaal. In 2018 werd hij geïnstalleerd als wethouder in een in financieel opzicht roerige tijd voor Venlo. In zijn rol als portefeuillehouder financiën heeft hij ertoe bijgedragen dat Venlo uit het dal is gekropen en is nu weer een veerkrachtige en financieel gezonde gemeente is.

Of Ad Roest nog een opvolger in Venlo krijgt, is nog onduidelijk. Daarover beslist zijn partij EENLokaal. Ook is het mogelijk dat zijn taken tot verkiezingen worden verdeeld over de andere wethouders.