VENLO - Na twee wedstrijden zonder doelpunten toonde de Griekse goalgetter van VVV-Venlo, Georgios Giakoumakis, woensdagavond weer eens hoe een fenomeen hij is. In de thuiswedstrijd tegen de nummer twee Vitesse, nam de spits alle vier goals voor zijn rekening en bezorgde daarmee de Venlonaren de zege (4-1).

De spits, topscorer van de Eredivisie, voerde zijn totaal op naar twintig treffers waarvan de eerste twee uit een kopbal in het eerste half uur van de wedstrijd. Na ruim een kwartier kwam hij na een corner boven iedereen uit en twaalf minuten later was hij opnieuw met hoofd trefzeker na een voorzet van Machach. Kort voor rust voltooide hij een hattrick door met een mooie lob, die verdacht veel leek op mislukte voorzet, keeper Pasveer opnieuw te verrassen.

Vitesse had in de eerste helft nauwelijks wat in te brengen, maar wilde zich nog niet neerleggen bij de nederlaag. Eerst kopte Tannane op de lat en even later wist invaller Broja de marge te verkleinen. De Anhemmers kregen nog een paar kansen, maar keeper Kirschbaum stond paraat en uiteindelijk gaf Giakoumakis zijn voorname rol nog meer glans door nogmaals koppend te scoren: 4-1.