VENLO - Roda JC heeft alsnog de eerste periodetitel in de wacht gesleept en mag daar Helmond Sport dankbaar voor zijn. De Brabanders haalden zondagmiddag fors uit door met 0-4 te winnen bij VVV-Venlo.

Op aangeven van Hakon Lorentzen opende Ioannis-Foivos Botos al in de achtste minuut de score in De Koel. Drie minuten na rust zorgde Lorentzen zelf voor de 0-2. VVV-Venlo kon daar weinig tegenover stellen en bleek ook na de rust de mindere van de Helmonders.

De wedstrijd werd definitief beslist in de 63ste minuut toen Joeri Schroijen, tegen zijn oude club, voor de 0-3 zorgde. Amper bekomen van die klap werd het een minuut later via Martijn Kaars zelfs 0-4.

VVV-Venlo blijft door de forse nederlaag steken op veertien punten uit acht duels, waarmee het vierde staat. Met nog één speelronde voor de boeg in de eerste periode is Roda JC dan ook niet meer te achterhalen