VELSEN-ZUID - Telstar leek op weg naar de eerste punten van het seizoen, maar kreeg in de uiterste slotfase van het duel tegen VVV-Venlo een fikse dreun te verwerken. De Noord-Limburgers scoorden ver in blessuretijd de 1-2.

Daar zag het in de eerste helft allerminst naar uit. Trainer Mike Snoei zag dat de start van zijn team, na vier verloren wedstrijden, uitstekend was. Al na een kwartier opende Jayden Turfkruier op fraaie wijze de score. Telstar kwam kort daarna goed weg doordat een doelpunt na een blunder van keeper Joey Houweling werd afgekeurd vanwege een overtreding, maar had ook zomaar de 2-0 kunnen maken toen Zakaria Eddahchouri de paal raakte.

Na de rust hoopte de thuisploeg op een strafschop nadat Quinten van den Heerik werd gevloerd, maar scheidsrechter Rozendaal oordeelde dat het een vrije trap werd. Vervolgens knokte VVV zich terug en zocht steeeds vaker de aanval. In de 73e minuut was het invaller Pepijn Doesburg, die op aangeven van Martijn Berden de stand gelijk trok. Daarna ging het helemaal mis voor Telstar, nadat de wedstrijd ook nog even werd gestaakt vanwege een beker die op het veld was beland. Mees Kaandorp pakte in korte tijd twee keer de gele kaart en moest daardoor het veld verlaten. Met tien man moest Telstar vooral tegen houden, maar het punt verdween in de laatste minuut van de extra tijd toen Houweling mistastte en Berden bij de tweede paal binnen tikte.