VENLO - Het is FC Utrecht in de eerste wedstrijd van het seizoen de winst binnen te slepen. Op bezoek bij VVV-Venlo, dat vorige week wel in actie kwam en na de zege op Emmen (3-5) zelfs een week lang koploper was, eindigde het in 1-1.

De thuisploeg zette de goede lijn van zondag door met een goede start. Al na acht minuten wist Giakoumakis de bal bij Guus Hupperts te krijgen die de 1-0 binnen geleed. De Utrechters, geschrokken van die tegengoal, namen daarna het initiatief. Een overwicht was er, maar doelpunten bleven uit en daarnaast moest de ploeg van John van den Brom bedachtzaam blijven op de Limburgse aanvallen.

Na de rust kwam FC Utrecht na een klein uur spelen. Na een vloeiende combinatie tussen Sean Klaiber en Mimoun Mahi wist eerstgenoemde het net te vinden. Mahi en Van Overeem kregen vervolgens nog kansen op winst voor de gasten, maar VVV hield dapper stand.