EMMEN - In de eerste speelronde van de Eredivisie bood het duel FC Emmen-VVV Venlo wellicht het meeste spektakel. Het publiek aan De Oude Meerdijk kreeg liefst acht doelpunten voorgeschoteld. Twee daarvan vielen in blessuretijd en leverden de gasten uit Venlo de winst op.

Bij rust was het slechts 1-0 en dat kwam door een zeer vroege goal van Robbert de Vos. Toen Marko Kolar kort na de rust die score verdubbelde leek de zege naar de thuisploeg te gaan.

Het liep echter geheel anders want Giorgios Giakoumakis wist zijn debuut bij VVV op te luisteren met een hattrick binnen twintig minuten waarvan de middelste goal uit een strafschop werd gemaakt. Nikolas Laursen bracht kort hierop beide ploegen weer in evenwicht, maar nog was het niet gedaan. Een eigen doelpunt van Caner Cavlan en een treffer van Jafer Arias bepaalden de eindstand op 3-5.