VENLO - Willem II is ook na dit weekend nog de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers wonnen vrijdagavond met 1-3 bij VVV-Venlo. Kantelpunt in de wedstrijd was een rode kaart voor Robert Klaasen kort voor rust na een snoeiharde tackle.

VVV gaf weinig kansen weg in een eerste helft die niet bepaald sprankelend was. De eerste helft eindigde dan ook in 0-0, maar niet voordat VVV met tien man door moest. Klaasen zette een vliegende tackle in op Freek Heerkens en deed dat volgens scheidsrechter Ruperti dusdanig hard dat rood op zijn plaats was.

Met een man meer profiteerde Willem II daarna optimaal. Heerkens had met een assist een rol in de openingstreffer van Thijs Oosting en zag Behounek even later de 0-2 maken uit een hoekschop. Heerkens maakte zelf de derde Tilburgse goal. De Limburgse eretreffer kwam op naam van Rick Ketting.