TILBURG - Willem II heeft de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie vaster in handen nadat het een aanval van directe concurrent VVV-Venlo wist af te slaan. Het duel tussen de nummers vier en vijf in de stand eindigde in een 2-1 overwinning voor de Tilburgers.

De thuisploeg van trainer Reinier Robbemond was van meet af aan de betere ploeg, maar keek na iets meer dan twintig minuten wel tegen een achterstand aan toen Sven Braken scoorde op aangeven van Martijn Berden. Tien minuten later was het echter alweer gelijk toen Jizz Hornkamp keeper Van der Gouw vanuit een moeilijke hoek wist te verschalken.

Hornkamp zorgde kort na de rust ook voor de tweede treffer voor de Tricolores toen hij na een corner op de juiste plek stond. VVV kwam er vervolgens niet meer aan te pas en het was eigenlijk een wonder dat de score niet verder opliep want de beste kansen beleven voor Willem II.