VENRAY - De politie heeft gisterenavond in Venray een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van heling. Hij bleek een partij van ongeveer 135 stuks gereedschap in zijn bezit te hebben.

Eenheden kregen rond 23.30 uur melding van een slingerende auto op de A73. Agenten controleerden de auto en troffen een enorme hoeveelheid gebruikt gereedschap aan. Gezien hun bevindingen en het ongeloofwaardige verhaal van de bestuurder werd deze aangemerkt als verdachte van heling en werd de auto met goederen in beslag genomen.

Het waar bleek gestolen te zijn bij een bouwterrein aan het Denariusplantsoen in Utrecht. Daar waren meerdere opslagcontainers opengebroken en opengeslepen.

Mobiel banditisme

Het aanpakken van mobiel banditisme en het opsporen van bendes in Nederland staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. We verzamelen en analyseren bijvoorbeeld informatie uit opsporingsonderzoeken. Met deze informatie proberen we de bewegingen en activiteiten van bendes in kaart te brengen. Daarnaast doen we opsporings- en handhavingsacties en controles. Bij grote verkeerscontroles bijvoorbeeld kunnen we ook mobiel banditisme tegengaan. We maken dan gebruik van camera’s met ANPR-techniek (dat staat voor ‘automatic number plate recognition’), daarmee kunnen we automatisch kentekenplaten herkennen. Bij deze controles werkt de politie samen met de douane en de Belastingdienst.

Naast het opsporen van mobiele bandieten werkt de politie met verschillende partners samen in de Taskforce mobiel banditisme. We werken hierbij samen met Nederlandse gemeenten, brancheorganisaties, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Koninklijke Marechaussee. Samen proberen we Nederland onaantrekkelijk te maken voor mobiele bandieten.