NEDERWEERT - Nederweert - De politie heeft donderdag 10 september langs de A2 bij Nederweert een 26-jarige man uit Kerkrade aangehouden voor het bezit van ongeveer twee kilo harddrugs, vermoedelijke heroïne. De man vervoerde de verdovende middelen in een verborgen ruimte van zijn auto.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden omstreeks 15.00 uur een auto die volgens de politiesystemen niet verzekerd was en waarvan de eigenaar ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij de controle bleek dat de eigenaar van de auto zelf achter het stuur zat en dus had gereden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Verder roken de agenten een bekende hennepgeur en zagen ook hennepgruis op de vloer van de auto liggen. Bij verder onderzoek vonden ze nog een klein brokje, vermoedelijke heroïne, onder de bestuurdersstoel.

Indicatoren
Genoeg redenen om de hele auto aan een grondig onderzoek te onderwerpen. De agenten zagen daarna verschillende indicatoren die duidden op de mogelijke aanwezigheid van een verborgen ruimte. Na een kort onderzoek werd die ruimte ook gevonden. In die ruimte bevond zich enkele blokken, vermoedelijk heroïne. In totaal ongeveer twee kilo Deze afgeschermde ruimte is geen voorziening die standaard in de auto aanwezig is. Deze ruimte is achteraf op professionele wijze ingebouwd en heeft normaal geen ander doel dan het onttrekken van voorwerpen aan het ambtelijk toezicht.

Specialisten
De verdovende middelen en de auto zijn in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de heroïne. Specialisten van de politie ontdekken steeds vaker verborgen ruimtes in voertuigen. Deze ruimtes treffen agenten vooral aan in de voertuigen van personen met een criminele achtergrond. In een groot deel van de verborgen ruimtes ligt dan ook vaak contant geld, drugs of een wapen. Tegen de verdachte wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.