LIMBURG/BRABANT - Team Ondermijning Limburg heeft woensdagmorgen bij zoekingen op zestien locaties in Limburg, Brabant en België totaal negen personen aangehouden met betrekking tot de productie en handel in synthetische drugs. De politie kreeg de informatie uit gekraakte enchrochat, sky en anom servers.

In totaal werden zoekingen gedaan in negen woningen in Limburg (waarvan zes in Weert), een woning in België en zes loodsen (drie in Noord-Limburg en drie in Brabant). In totaal werden daarbij zes personen aangehouden, waarvan een in België. In een van de woningen in Weert werd een groot geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens het onderzoek bleek dat ook een woning in Grevenbicht betrokken was. Hier werd een in werking zijnde productielocatie voor synthetische drugs gevonden. De grondstoffen, tussenproducten en eindproducten werden in beslag genomen. Uit onderzoek moet blijken om welke stoffen het gaat, evenals de exacte hoeveelheid.

In het pand zijn totaal drie personen aangehouden. Waar mogelijk worden tevens goederen ontnomen die zijn verkregen uit wederrechtelijk voordeel. Aan de actie namen in totaal 170 medewerkers deel. Hierbij werd samengewerkt met onder meer de Belgische politie en de collega’s van de politie in Oost-Brabant.