PANNINGEN - De politie, gemeente Peel en Maas en jongerenwerk spannen zich maximaal in om de overlast van jeugd in het centrum van Panningen aan te pakken. Inmiddels zijn de eerste resultaten zichtbaar.

De politie heeft achttien overlastplegers aangedragen bij de gemeente, waarna zij en hun ouders een waarschuwingsbrief van de burgemeester hebben gekregen. Tevens is een 19-jarige man uit Grashoek aangehouden voor het in bezit hebben van 74 gram softdrugs en het rijden onder invloed. Ook hield de politie een 14-jarig meisje aan voor belediging. Op 25 november was er een actie met het flexteam, die resulteerde in twee aanhoudingen voor vernieling. Het onderzoek hiernaar loopt nog. Tot nu toe zijn er door de burgemeester aan drie personen gebiedsontzeggingen uitgereikt.

Verder lopen er nog onderzoeken in verband met een bedreiging met een mes, een vernieling aan het gemeentehuis door het opblazen van een prullenbak met zwaar vuurwerk en een vernieling aan een woning.

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo van Peel en Maas: “Deze jongeren zorgen voor veel overlast in Panningen. Inwoners hebben hier melding van gemaakt bij de gemeente en de politie. Dat is reden voor ons om een harde aanpak te kiezen. Ouders van de jongeren hebben een waarschuwingsbrief van mij ontvangen en politie, gemeente en jongerenwerk spannen zich extra in om de overlast aan te pakken. Zij hebben daarbij ook uw hulp nodig. Meld het als er overlast is en geef relevante informatie aan de politie door. U kunt bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000. Samen gaan we voor een veilig Panningen!”