NEDERWEERT - Dinsdagavond was er zowel in Nederland als België aandacht voor het onderzoek naar de overleden vrouw die eind september werd aangetroffen in het kanaal bij Nederweert. Dit heeft ruim 40 tips opgeleverd. Deze worden nader onderzocht.

De overleden vrouw werd 28 september aangetroffen. Ondanks meerdere oproepen in de media en maanden van onderzoek is nog altijd niet duidelijk wie de vrouw was. Dinsdagavond werd een impressie vrijgegeven van hoe de vrouw mogelijk bij leven zou hebben uitgezien. Deze tekening is gemaakt door de forensisch specialisten van de politie. Ook werd bekend gemaakt dat er diezelfde dag dat het lichaam werd aangetroffen, een dode hond gevonden is op de oever bij het kanaal. Het is nog niet duidelijk of de twee bij elkaar hoorden, maar dat is wel onderwerp van onderzoek. Lees hier meer terug over deze zaak.

Dinsdagavond was er zowel in het televisieprogramma Opsporing Verzocht als in het Belgische FAROEK aandacht voor de zaak. Dat leverde ruim 40 tips op. Deze tips kwamen zowel van Nederlandse als Belgische tipgevers. De tips waren gericht op de nagels van de vrouw, haar identiteit en de dode hond die bij het kanaal werd aangetroffen. Opsporing Verzocht wordt woensdag 2 februari om 12:05 uur op NPO 2 herhaald. De opsporingsreportage FAROEK is hier terug te kijken.