BELFELD - Vanmiddag ontvingen wij een melding van een verdachte situatie aan de Prins Frederikstraat in Belfeld. Daar zou een persoon in camouflagekleding met een vuurwapen gezien zijn. Wij hebben direct groot opgeschaald. Meerdere politiemensen in kogelwerende vesten zijn in en rond de omgeving op zoek geweest naar deze persoon. Ook de politiehelikopter is daarbij ingezet en heeft enige tijd over het gebied gevlogen.

Verdachte aangehouden
Een minderjarige jongen bleek uiteindelijk die persoon te zijn. Hij bleek een Airsoftwapen bij zich te dragen. De jongeman is aangehouden. De recherche doet nog verder onderzoek naar deze zaak. Gezien het feit dat de verdachter minderjarig is, doen wij geen verdere uitspraken over de leeftijd en woonplaats.

Nepvuurwapen
Meldingen over vuurwapens nemen we altijd zéér serieus. We nemen daarin altijd het zekere voor het onzekere. En schalen daarbij groot op. Zo ook in dit geval.

Het is levensgevaarlijk om een (nep)vuurwapen bij je te hebben. Om te beginnen zijn (nep)vuurwapens op straat en in andere publieke ruimtes verboden. Agenten worden bijna elke dag in hun werk geconfronteerd met wapens waarvan we van tevoren niet weten of ze dodelijk zijn of niet. Als je je (nep)vuurwapen wel mee op straat neemt en de politie kan niet zien of het echt of nep is.