BLERICK - De verdachte van de moord op een 26-jarige vrouw uit Blerick is vandaag door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. Het gaat om een 39-jarige Portugees die na een Nederlands verzoek door Spanje eerder is overgeleverd. Inmiddels heeft hij tegenover de recherche zijn betrokkenheid bij het feit bekend.


Onderzoek achtergrond verdachte

Nadat het steekincident had plaatsgevonden en het recherche-onderzoek was opgestart kwam pas naar voren dat de verdachte, naar wie de politie op zoek was, een justitieel verleden had. De verdachte is eerder veroordeeld voor een soortgelijk delict, dat in 2005 in Engeland heeft plaatsgevonden. Zijn straf in die zaak heeft hij in een Portugese gevangenis uitgezeten. Het onderzoeksteam staat via de liaisonofficier in Engeland in nauw contact met de Engelse autoriteiten over het incident en de achtergrond daarvan. Op dit moment wordt daarover geen info gedeeld.

Motief/ Aanleiding
Het recherche-onderzoek naar de steekpartij met de fatale afloop is nog niet afgerond. Al eerder bleek dat het 26-jarige slachtoffer uit Venlo en de verdachte elkaar kenden. De verdachte had, onder een in de politiesystemen onbekende naam, berichten gestuurd aan het slachtoffer. Daarop nam zij via internet contact op met de politie voor het maken van een afspraak. Verdere verhoren met de verdachte geven hopelijk duidelijkheid over het motief en of de aanleiding van het incident.