VENLO - De politie heeft dinsdagmiddag een 20-jarige man en een 21-jarige man aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een dodelijke aanrijding maandagmiddag tussen een personenauto en een scooter op de Burgemeester Gommansstraat.


De politie kwam beide mannen op het spoor tijdens een buurtonderzoek. Een van hen ging er vandoor maar kon even later alsnog worden aangehouden. Vanuit privacy-oogpunt worden geen specifieke locaties van de beide arrestaties bekend gemaakt.

De man die maandag ter plaatse aan zijn verwonden is overleden, is een 26-jarige man uit Venlo. De andere persoon die op de scooter zat, betreft een 20-jarige man uit Venlo. Hij is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht waar hij in kritieke toestand is opgenomen. Een passante raakte bij het ongeval eveneens gewond en is eveneens voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Op basis van de eerste onderzoeksresultaten houdt de politie rekening met opzet. De politie is op zoek naar getuigen en naar camerabeelden waarop meer informatie te zien is die met het onderzoek te maken kan hebben. Mensen die over informatie beschikken, worden verzocht contact met de politie op te nemen (0900-8844). Anoniem is ook mogelijk via Stichting M, te bereiken op 0800-7000.