VENLO - Voorbijgangers meldden zondagmorgen rond 6.45 uur dat er drie mannen vanuit de kade de Maas in Venlo sprongen. Er is meteen gestart met een zoekactie. Een van de drie mannen wist zelf uit het water te komen. Beide andere mannen zijn tot op dit moment nog niet aangetroffen.


Uit onderzoek bleek dat het drietal in de haven was en dat op enig moment de telefoon van een van de drie mannen in het water viel. Hij sprong daarop in het water. De tweede man sprong 30 meter verder in het water om zijn vriend te helpen. De derde man sprong wederom enkele tientallen meters verder in het water om hulp te bieden aan zijn vrienden. Door de stroming raakten de mannen snel van de plek waar ze het water zijn ingegaan. De stroming van de Maas is hoog en het water is erg koud.

De derde man, een 36-jarige man uit Venlo, kon op eigen kracht uit het water klimmen. Beide andere mannen, 21 en 22 jaar oud en woonachtig in Duitsland, raakten vermist. De 36-jarige man is door ambulancepersoneel onderzocht. Hij is niet gewond geraakt.

Meteen na de melding zijn duikploegen van de brandweer gestart met een zoekactie. De opgeroepen helikopter gaf daarbij aanwijzingen vanuit de lucht. Rond tien uur arriveerde een specialistisch team van de politie. Dit team zoekt vanaf een boot met speciale sonarapparatuur naar de vermiste mannen. Zij verkennen met de boot systematisch elk stuk van de Maas vanaf de haven in het centrum van Venlo tot aan de brug van de A67 bij Velden.