NEDERLAND - Hoewel de nachten nog koud bleken met regelmatig nachtvorst leek het er de afgelopen dagen overdag in ieder geval steeds meer op dat de lente nu volop aan de gang is. Voor komende week lijkt die trend zich door te zetten, al komt er vanaf woensdag wat verkoeling vanwege een koude noordenwind. Richting het volgende weekend zien wij echter alweer vooruitgang.


Maandag begint de dag bewolkt en is er zuiden zelfs wat kans op regen. Naarmate de dag vordert breekt de zon door en dit zorgt ervoor dat het in de kustgebieden zo'n 12, 13 graden wort en 14 tot 16 graden elders in het land. Er waait een zwakke noordoostenwind.

Op dinsdag kan het overal nog een graadje warmer worden en blijft het overal droog bij een mix van wolken en zon.

Vanaf woensdag lijkt de temperatuur een paar graden naar beneden te dalen omdat de wind draait naar het noordwesten. Deze waait stevig en brengt verkoeling waardoor het langs de kust en in het noorden niet boven de 12 graden uitkomt. Elders is het 1 of 2 graden warmer.

Donderdag geeft een zelfde weerbeeld als de dag ervoor, al blijft het ook nu vrijwel overal droog.

Vrijdag overdag is het ook nog kil voor de tijd van het jaar, maar wel droog. Omdat in de loop van de dag de wind terugdraait naar het (noord)oosten zit e wel weer verbetering in de lucht.

Het weekend en vermoedelijk ook de week erna geeft dor een zwakke oostenwind en een heerlijk zonnetje weer het echte lentegevoel. De temperaturen kunnen hierbij oplopen naar 16, 17 graden.