NEDERLAND - Na een zeer wisselvallige start van de zomervakantie verandert daar niet veel in tijdens de eerste week van augustus. Ook komende week is er een mix van zon, bewolking en buien te zien in ons land.


Zondag begint de dag op veel plaatsen nog droog, met een mix van wolkenvelden en soms wat zon. In de loop van de dag gaan er verspreid over het land weer een paar buien vallen, waarvan een enkele met onweer, met name in de avonduren. Er waait een matige tot aan de kust (vrij) krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 6, bij een temperatuur van 20 tot 23 graden.

In de nacht naar maandag regent het in het hele land en trekt de zuidwestenwind nog iets verder aan, tot mogelijk al windkracht 7 aan zee. Het kwik daalt tot rond 15 graden. In de ochtend ligt hetzelfde regengebied nog steeds boven het land en het wordt dan ook een bewolkte en natte dag. Ruimte voor zon is er niet of nauwelijks.

Dinsdag trekken er flinke buien met onweer over het land. Tussendoor kan de zon af en toe even schijnen. De stevige zuidwestenwind neemt iets af. Het wordt 18 tot 20 graden.

Woensdag begint de dag nog droog met wat ruimte voor de zon, maar op nadering van een lagedrukgebied vanuit het zuidwesten neemt al snel de bewolking toe en volgen er opnieuw buien, lokaal met onweer. Ook gaat het stevig waaien en kunnen later op de dag bij die buien ook forse windstoten voorkomen.

Ook donderdag blijft wisselvallig en koel, met amper 20 graden. Af en toe zijn er ook zonnige momenten, maar een overgang naar droog en warm zomerweer zit er ook op vrijdag en in het weekend nog niet in. Het lijkt dan wel iets droger te worden, maar d ethermometer zal de 20 graden nauwelijks halen.