SITTARD - Het is al meer dan een jaar geleden toen het coronavirus toesloeg in Wuhan. Het coronavirus wist zich snel te verspreiden. Ook wist het coronavirus Nederland te bereiken in februari 2020. Het kabinet kwam na en tijd met de corona testen. De coronatesten zouden er voor moeten zorgen dat we snel van het virus af zouden komen. Dit komt doordat de corona test kan constateren of je het coronavirus bij je draagt. Als je de symptomen hebt van het coronavirus kun je een coronatest online aanvragen via je DigiD. Als de afspraak is gemaakt, is het noodzakelijk om binnen te blijven totdat je naar de afspraak moet. Als je dit niet doet, kan je andere mensen besmetten. Wanneer je naar de afspraak gaat is het belangrijk dat je een mondkapje draagt als je op de fiets moet. Als je alleen in de auto zit, is dit niet nodig. Wanneer je met een huisgenoot in de auto zit, is het wel de bedoeling dat je een mondkapje draagt. Coronatest in Sittard: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Hoe verloopt de afspraak
Bij de afspraak wordt jou verteld wat de GGD-medewerker gaat doen. Zo duurt de test maar enkele minuten. De GGD-medewerker wil even een wattenstaafje in je neus stoppen en een in je mond. Zo komen de bacteriën die jij nu in je lichaam hebt op het wattenstaafje. Wanneer de coronatest klaar is, krijg je een belangrijke informatiefolder mee waar informatie instaat met wat je moet weten nadat je getest bent op het coronavirus. De wattenstaafjes worden in speciale potjes gedaan en worden opgestuurd naar het lab. Hier zullen ze gaan onderzoeken of je het coronavirus hebt. De uitslag van de corona test kun je verwachten binnen 48 uur. Je kunt de uitslag van de test gemakkelijk inzien bij je DigiD. Als je er voor gekozen hebt om gebeld te worden, wordt je gebeld met de uitslag van jouw coronatest.

Coronasneltest
Coronatest in Sittard: overzicht kosten en sneltest locaties. Na een lange tijd kwamen er ook corona snel testen. De corona snel testen kunnen binnen 15 minuten opmerken of je het coronavirus hebt. Dit is voor veel mensen een uitstekend idee omdat zij geen tijd hebben om 48 uur te wachten op de uitslag van de corona test. Als je een corona snel test wilt laten afnemen, kan je een afspraak maken. Net als bij een normale corona test kan je online een afspraak maken voor de corona sneltest. Er wordt je dan gevraagd waarom je de corona snel test wilt doen. Vul dit altijd eerlijk in. Dit kan namelijk belangrijke informatie zijn voor de GGD-medewerker. Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor een coronatest, is het ook de bedoeling dat je naar de test locatie komt. Bij de test locatie wordt je dan getest op het coronavirus. Als de test klaar is, kan je binnen 15 minuten de uitslag weten van de corona sneltest.