VENRAY - Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit Proeflokaal Goesting in Venray. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar over de mogelijke heropening van militaire vliegbasis De Peel. Defensie wil daar misschien gaan oefenen met F-35-gevechtsvliegtuigen, maar omwonenden en de gemeente Venray vrezen grote overlast. In deze varkenshoofdstad van Nederland besluiten steeds meer varkenshouders te stoppen, maar wat komt daarbij kijken en is er leven na de varkens?

Vraag een tiener: waar denk je aan bij Venray? Dan is de kans groot dat het antwoord zal zijn: “Dylan Haegens!” De Youtube-ster ademt Venray. Veel van zijn filmpjes neemt hij ook daar op.

Meer dan 30.000 gesneuvelde Duitse militairen en Nederlandse collaborateurs uit de Tweede Wereldoorlog liggen begraven op Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn. Sjoerd Ewals verdiept zich in de verhalen van die doden.

Zekdempels en inkpoezen. Na een stoomcursus Venrays dialect weten ook Frank en Erik wat die woorden betekenen.

Profwielrenner Wout Poels groeide op in Blitterswijck (gemeente Venray) en won vorig jaar etappes in de Tour én de Vuelta. Zijn broer Norbert vertelt over de successen en diepe dalen in de wielercarrière van Wout.
Tot slot voelen Frank en Erik burgemeester Michiel Uitdehaag aan de tand in ‘de verhoorwagen’.

Hallo Venray! verzorgt de livemuziek. Rob van Lieshout en Rob Arts brengen een ode aan Venray.

(Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 3 maart bij te wonen.

Locatie: Proeflokaal Goesting, Henseniusplein 13, Venray

Inloop 18.30 tot 19.00 uur.

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en

nporadio1.nl