NOORD-LIMBURG - Ben je op zoek naar een coronatest in Limburg en omgeving of wil je weten of deze hier te vinden zijn? Dan is het antwoord snel gevonden. Er zijn namelijk veel verschillende testlocaties in Limburg te vinden waar je een coronatest af kunt laten nemen. De meeste van deze testlocaties zijn van de GGD. Doordat deze goed verspreid zitten, zul je nooit ver hoeven te reizen. Bij jou in de steden zijn er voldoende mogelijkheden en je bent snel aan de beurt. Maar hoe vind je dan de testlocaties in jouw omgeving en wat is er allemaal voor nodig om hier naartoe te gaan? Onderstaande informatie helpt jou op weg.

Met klachten voor de coronatest in Limburg
Een coronatest in Limburg kan altijd bij de GGD uitgevoerd worden. De GGD is regelmatig nieuwe testlocaties aan het toevoegen om een nog betere doorstroom te creëren waardoor ze ook steeds dichter bij jouw woonadres zullen komen. Alleen kun je er niet zomaar heen. Je moet namelijk een afspraak gaan maken en je moet duidelijke klachten hebben die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Hiermee wordt voorkomen dat iedereen zich zomaar gaat laten testen en er hierdoor wellicht niet genoeg testen beschikbaar zijn voor wanneer mensen het nodig hebben.

Instructies op de testlocatie opvolgen

Nadat je de afspraak gemaakt hebt voor de coronatest in Limburg mag je het huis pas weer verlaten als je naar de testlocatie toe moet. De overige dagen blijf je in thuisisolatie. Op de locatie zelf moet je de instructies van medewerkers opvolgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de rij waar je in moet gaan staan, het uitzetten van jouw motor in de teststraat zelf en het goed doorrijden wanneer jou dit gevraagd wordt. Als alle instructies goed opgevolgd worden, hoeven er geen problemen meer te ontstaan en is er een goede doorstroom. Jouw test hoeft hierdoor slechts enkele minuten te duren, waarna je weer naar huis gaat.

Zo krijg je de uitslag
Als je thuis bent, krijg je nog niet gelijk de uitslag van de coronatest in Limburg. Het kan namelijk tot 48 uur duren voordat de uitslag zichtbaar is via de website. In veel gevallen heb je hem echter wel eerder. Bij een positieve uitslag kun je wel rekenen op een telefoontje van de GGD. Er moet dan namelijk ook gekeken worden naar met wie jij contact hebt gehad de afgelopen weken en wie eventueel besmet kunnen zijn met het virus. Reken hier te allen tijde op en denk alvast na over de namen die op het lijstje moeten komen.

Waar zijn de GGD test locaties?

Weet jij waar de GGD test locaties zich allemaal bevinden? Vaak zitten ze op plekken waarvan je het niet eens verwacht had. De GGD is namelijk voortdurend bezig met het toevoegen van nieuwe locaties om een nog betere doorstroom te kunnen krijgen. Hierdoor zullen zelfs de mensen in dorpen niet ver meer hoeven te rijden om de test uit te laten voeren. Alleen kan het soms nog lastig zijn om een locatie bij jou in de omgeving te vinden. Met slechts enkele handigheden zorg je ervoor dat je toch bij jouw afspraak gaat komen.

De GGD test locaties door het hele land
De GGD test locaties zitten verspreid door het gehele land. Waar er eerst slechts een aantal in de grote steden waren, komen er vandaag de dag steeds meer bij. In veel gevallen hoeven mensen slechts een kwartier te rijden om bij de testlocatie aan te komen. Dit zorgt er ook weer voor dat er uiteindelijk veel meer mogelijkheden zijn en mensen sneller geneigd zijn om met klachten toch een afspraak te maken. Ook zijn de wachttijden aanzienlijk korter geworden door de grote hoeveelheid locaties. Vaak heb je in enkele dagen de test al uitgevoerd en de uitslag al in handen.

Bij de afspraak een locatie toegewezen

Als je zelf een afspraak gaat maken bij een van de GGD test locaties, dan wordt de dichtstbijzijnde aan jouw woonadres gekoppeld. Als je geluk hebt, is dit de testlocatie op een paar minuten afstand. Alleen wanneer hier geen plek meer is, zul je doorverwezen worden naar een van de andere locaties in de omgeving. Over het algemeen is dit niet nodig en hoef je dus geen lange afstanden te maken met klachten. Wel kan het dan zijn dat je een paar dagen langer moet gaan wachten. Een medewerker kan dit telefonisch allemaal met je bespreken om hier duidelijkheid over te scheppen indien nodig.

Het adres in de bevestigingsmail

Je kunt via de website ook zelf op zoek gaan naar de GGD test locaties in de omgeving. Hiervoor kun je jouw postcode invullen, waarna je gelijk de locaties te zien krijgt. Ook het adres staat hierbij vernoemd. Ditzelfde adres zal in de bevestigingsmail ook nogmaals staan. Indien het een adres is dat normaal gesproken niet bestaat, dan zal de mail aangeven welk adres je in moet gaan vullen om op de juiste plaats aan te gaan komen. Zo ga je niet verdwalen en heb je binnen een korte tijd de uitslag. Ga dan ook weer op zoek naar informatie over wat je allemaal moet gaan doen om jezelf voor te bereiden.