REUVER - Het nieuwe jaar onverwachts ingaan als miljonair: het overkwam twaalf inwoners van het Limburgse Reuver. Op hun postcode 5953 HT is dit jaar namelijk de hoogste prijs van Nederland gevallen: de PostcodeKanjer van 56,7 miljoen euro. De winnaars die meespelen met de volledige winnende postcode, verdelen de helft van het bedrag (28,35 miljoen euro) met elkaar. Zij zijn vanavond verrast met cheques van 2.025.000 euro (10 winnaars) en 4.050.000 euro (2 winnaars).


Paula en Ruud winnen 2.025.000 euro: “We zijn tevreden met wat we hebben. We hebben per vandaag een kapperszaak overgenomen en dit komt echt super goed uit. We zijn ook ons huis aan het renoveren. De tuin is nu het volgende project en ja, dat project kunnen we nu wel starten. This is unbelievable – sometimes miracles happen is een spreuk van Max Verstappen. Dat geldt nu voor ons!”

Ook Sjoerd en Rianne ontvangen een cheque van 2.025.000 euro: “Gisteren zaten we nog The Masked Singer te kijken en zeiden we tegen elkaar: ‘dat overkomt anderen, niet ons’. Het is echt ongelofelijk. Het moet nog even landen. We hebben een lastig jaar achter de rug en we zijn ons ervan bewust dat je geluk zelf maakt. Geld kan dat niet brengen, maar het is wel fantastisch mooi. We dromen ervan zelf een woning te bouwen. Dat komt nu dichterbij!”

Toos en Eugène winnen 4.050.000 euro: “Wij horen bij de categorie van mensen die nooit iets winnen. Althans, dat dachten we… Wij zouden heel graag verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Met deze prijs kunnen we wat makkelijker rondkijken.”

Ook buurtgenoten vallen in de prijzen
De twaalf geluksvogels in Reuver zijn niet de enigen die vandaag in de prijzen vallen. Meespelende buurtgenoten waarvan de postcode begint met 5953 verdelen met elkaar namelijk de andere helft (28,35 miljoen euro) van de PostcodeKanjer. Zij winnen een bedrag van 10.870 euro per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten (140).

Om ieder risico op verspreiding van het coronavirus te voorkomen, ziet de Postcode Loterij af van feestelijke activiteiten in de straat of wijk. Er zal dit jaar dan ook geen traditioneel Wijkfeest plaatsvinden.

Nog meer prijzen verdeeld in Limburg op nieuwjaarsdag
Eerder vandaag maakte de Postcode Loterij bekend dat naast de PostcodeKanjer van 56,7 miljoen euro in Reuver, ook een ton in Hoensbroek (6431 JE) en een ton in Swalmen (6071 HT) is gevallen. Deelnemers die met deze postcode meespelen in de Postcode Loterij, verdelen met elkaar 100.000 euro.

Feest door het hele land
Door heel Nederland wordt op nieuwjaarsdag op een geweldige start van het nieuwe jaar geproost. Zo maakte de Postcode Loterij vandaag 60 winnende postcodes bekend die ieder een ton met elkaar mochten verdelen. Ook na nieuwjaarsdag vallen er nog honderdduizenden deelnemers in de prijzen bij de Postcode Loterij. Vanaf 3 januari maakt de Loterij al zes dagen lang iedere dag een postcode bekend waar deelnemers een bedrag van 1 miljoen euro met elkaar mogen verdelen.