AMSTERDAM - Mede dankzij drie goals binnen tien minuten van Mohamed Ihatarren heeft Jong Ajax met ruime cijfers van VVV-Venlo gewonnen (6-1). Het 20-jarige talent maakte zijn loepzuivere hattrick in de tweede helft.

Ihatarren besliste met zijn treffers het duel met de Noord-Limburgers, want Jong Ajax stond op dat moment met 2-1 voor. Mohammed Kudus had de Amsterdamse beloften halverwege de eerste helft op voorsprong gebracht, maar Joeri Schroijen maakte een minuut later alweer gelijk.

Kort na de rust zorgde Naci Unüvar voor een hernieuwde Amsterdamse voorsprong. Vervolgens was het Ihatarren die de show stal met drie heerlijke goals binnen tien minuten. Unüvar bepaalde eindstand op 6-1 vanaf de strafschopstip.