ALMERE - Almere City FC heeft in een rechtstreeks duel tegen VVV-Venlo de derde plaats moeten overdragen aan de Noord-Limburgers. De ploeg van trainer Rick Kruys won in het Yanmar Stadion met 1-3 van de ploeg van Alex Pastoor.

Halverwege zag het er nog goed uit voor de thuisploeg. Dankzij een treffer van Jochem Ritmeester van de Kamp stond Almere City FC op dat moment met 1-0 voor.

In de tweede helft werden de rollen omgedraaid. Kort na rust trok Nick Venema, tegen zijn voormalige club, de score in evenwicht met een rake kopbal, en nadat keeper Van der Gouw de gasten op de been had gehouden zorgde Kees de Boer op magnifieke wijze voor de 1-2. VVV kwam een halfuur voor tijd na een uitstekende aanval zelfs op 1-3 via Martijn Berden. Duijvestijn raakte namens de thuisploeg nog wel de paal, maar de punten gingen mee naar Venlo.