ALMERE - Almere City heeft zich ten koste van VVV-Venlo geplaatst voor de finale van de nacompetitie en mag dus blijven dromen van de eredivisie. Net als in Limburg werd het in Flevoland 1-1, waarna de thuisploeg de strafschoppen beter nam met dank aan keeper Nordin Bakker.

VVV-Venlo had voor rust weinig in te brengen. De thuisploeg van trainer Alex Pastoor kwam zelf tot 19 schoten, maar daarvan gingen er slechts drie op doel. Hilterman was de gevaarlijkste man bij Almere City.

Duijvestijn zette de thuisploeg in een volgepakt Yanmar Stadion na rust verdiend op voorsprong, waarna VVV via een beauty van Allouch uit het niets op 1-1 kwam. Ook in de verlenging domineerde Almere, al kreeg VVV via Yasar de grootste kans. Bakker werd met drie reddingen de held in de penaltyserie.Voor Almere City scoorden Duijvestijn en Pena wel en dat was genoeg voor een finaleplaats.