VENLO - Het debuut van Dick Advocaat als trainer van Feyenoord heeft direct een driepunter opgeleverd. Zondag wonnen de Rotterdammers de uitwedstrijd bij VVV Venlo met 0-3.

Na een aftastende beginfase was het Nicolai Jörgensen die na een kleine twintig de ban brak toen hij na een voorzet bij de eerste paal opdook en de 0-1 binnen tikte. Een klein kwartier later werd de score verdubbeld toen Steven Berghuis met links kon uithalen.

Na rust controleerde Feyenoord de wedstrijd al creëerde het niet veel kansen. Nadat de thuisploeg met tien man kwam te staan na een tweede gele kaart voor Christiaan Kum leek de wedstrijd gespeeld. In blessuretijd kon Feyenoord zelfs nog verder uitlopen na een handsbal in het strafschopgebied. Berghuis bleek vervolgens koelbloedig vanaf elf meter: 0-3.