VENLO - FC Den Bosch heeft sinds een week het twijfelachtige record van grootste nederlaag (13-0) te pakken dat het deelt met VVV-Venlo. Vrijdagavond troffen beide ploegen elkaar in Noord-Limburg en bleek de thuisploeg duidelijk een maatje te groot.

Na een ruim half uur kregen de Brabanders de eerste tegengoal te verwerken. Robert Klaasen werkte de bal over doelman Konrad Sikking heen, die bleef staan na de recordnederlaag. In het duel waar William van Overbeek de honneurs waarnam na het ontslag van trainer Jack de Gier werd het vlak voor rust 2-0 door Kees de Boer uit een vrije trap.

Na goed werk van Nick Venema zorgde De Boer in de tweede helft ook voor de 3-0. Daarmee was de gifbeker niet leeg voor de bezoekers. Na een knappe aanname tikte Sven Braken de 4-0 binnen.