VENLO - Koploper FC Emmen heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De Drenten zagen vrijdag alle achtervolgers punten verspelen en profiteerden door zelf bij VVV-Venlo te winnen: 0-2.

De wedstrijd kende een vliegende start. In de eerste minuten schoot Reda Kharchouch (Emmen) een strafschop over en raakte Cees de Boer (VVV) de paal. Daarna golfde het spel op en neer. Emmen kreeg vlak voor de rust de grootste kans. De ontsnapte Kharchouch schoof de bal net naast.

Na rust lag het tempo laag en grote kansen bleven uit, totdat Rui Mendes uit een mooie pass van Jari Vlak scoorde. AzzeddineToufiqui besliste vlak voor tijd het duel.

Emmen staat nu drie punten voor op FC Volendam en acht punten boven nummer drie, Excelsior.