VENLO - FC Emmen dient zich via de play-offs te verzekeren van handhaving in de Eredivisie. De ploeg van Dick Lukkien deed wat het moest doen door bij het al gedegradeerde VVV-Venlo met 0-4 te zegevieren, maar zag dat directe concurrent Willem II ook won. FC Emmen dient het nu donderdag in eigen huis op te nemen tegen NAC.


Dat het behalen van de play-offs alsnog een bekroning is nadat FC Emmen er in januari nog kansloos voor stond zal nog even moeten landen bij de ploeg. In Venlo liet men er in ieder geval geen gras over groeien wat de intenties waren. Het aangeslagen VVV kwam er niet aan te pas en via Luka Adzic namen de gasten kort voor rust een voorsprong.

In de tweede helft liep men vervolgens hard verder uit via een benutte strafschop van Sergio Péna en een treffer van topscorer Michael de Leeuw. In de slotfase zorgde invaller Paul Gladon voor de 0-4, maar even later werd duidelijk dat Willem II in eigen huis had gewonnen van Fortuna Sittard.

FC Emmen moet zich nu in twee wedstrijden zien te handhaven. Donderdag om 21.00 uur ontvangt men NAC en bij winst volgt daarna de winnaar van het duel tussen Roda JC en NEC.