VENLO - In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende heeft FC Groningen toch drie punten aan het totaal weten toe te voegen. Op bezoek bij VVV-Venlo speelde ploeg van Danny Buijs het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man, maar wist het in de slotfase toch de zege naar zich toe te trekken.

Hiermee werd tevens de vrije val van VVV verder ingezet want de Noord_Limburgers verloren voor de negende keer op rij. FC Groningen begon wat beter en Mo El Hankouri was dichtbij, maar raakte de bovenkant van de lat. Een streep door de rekening voor de noorderlingen volgde na twintig minuten. Aanvoerder Matisuwa zag voor de tweede keer een overtreding door scheidsrechter Nijhuis met geel worden bestraft. VVV ging met een man meer op zoek naar de aanval, maar al teveel leverde dat niet op.

Na de rust werd het er al helemaal niet beter op. Topscorer Giakoumakis werd door Groningen aan banden gelegd en wist zich alleen te manifesteren met enkele opzichtige valpartijen. Het duel leek dan ook op 0-0 af te stevenen tot Mo El Hankouri in de 87e minuut ineens een kogel afvuurde die keeper Kirschbaum te machtig was: 0-1.