VOLENDAM - In de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo heeft FC Volendam een plaats in de top vier van de Keuken Kampioen Divisie weten te bemachtigen. De ploeg van trainer/coach Wim Jonk zegevierde met 2-1 over de Noord-Limburgers.

FC Volendam, met debutant Jordi Blom als vervanger van de geschorste Daryl van Mieghem, begon sterk in eigen huis. Het was binnen een kwartier ook al raak door wie anders dan Robert Mühren. Hij tikte knap binnen na een harde voorzet van rechtsback Denso Kasius. De thuisploeg leek door te drukken, maar vanuit het niets werd het gelijk. Verdediger Tristan Dekker scoorde met een schot vanaf een meter of twintig.

Ook na rust begon FC Volendam zeer goed. Boy Deul scoorde al na drie minuten na goed voorbereidend werk van Blom. Invallers El Kadiri en Antonioli kregen kansen om de marge verder op te voeren, maar beiden kwamen keeper Zima tegen.

Het gedegradeerde VVV zakte door de nederlaag naar de tiende plaats al is het verschil met de nummer vier slechts twee punten.