SITTARD - Fortuna Sittard heeft woensdagavond het oefenduel tegen VVV-Venlo met 2-1 gewonnen. Alle doelpunten vielen al voor de rust.

Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder en met name in de eerste helft vielen de kansen over en weer. VVV was in de openingsfase direct gevaarlijk met kansen voor Lukas Schmitz die de lat raakte en aanvoerder Danny Post. Aan de andere kant was het wel direct raak toen de thuisploeg een kans kreeg en de nieuwe Duitse centrumspits Sebastian Polter zich liet gelden. Hij klopte Christian Kum in de lucht en liet doelman Kirschbaum kansloos.

Drie minuten later was het echter alweer gelijk via de in Venlo terug gekeerde Vito van Crooij, die na zijn periode bij Zwolle een vierjarig contract tekende en dat bekroonde met een fraaie kopbal. Toch ging de thuisploeg met een voorsprong rusten. Na onrust in de Venlose verdediging stond Lazaros Rota op de juiste plaats om de 2-1 aan te tekenen.

In de tweede helft had Fortuna Sittard het meeste balbezit, maar waren de beste mogelijkheden voor de gasten. De beste daarvan was een schot van Linthorst die goed werd gepareerd door keeper Koselev waardoor er in de stand geen verandering meer kwam.