VENLO - Vanaf woensdag 11 mei tot en met zondag 15 mei 2022 vindt in de gemeente Venlo voor de vijftiende keer de Weir Venloop plaats. Dit jaar een extra speciale editie, want behalve dat het de jubileumeditie is, mag de Weir Venloop voor het eerst het NK tien kilometer organiseren.


Dit grootse evenement voert de wandelaars en hardlopers op zaterdag en zondag dwars door de dorpskernen van groot Venlo. Ondanks dat de organisatie zich maximaal inspant om de overlast voor iedereen zo klein mogelijk te houden, is enige hinder niet te voorkomen.

Wandeltochten 14 mei

Op zaterdag 14 mei zijn de wandeltochten. De wandelaars op zaterdag nemen als verkeersdeelnemer deel aan het verkeer en hiervoor worden beperkt straten afgezet. De doorsteek van de Deken van Oppensingel naar de Spoorstraat is niet mogelijk. De grote massa wandelaars wordt tussen 14.00 - 17.00 uur verwacht in de binnenstad.

Hardloopwedstrijden 15 mei

Op zondag 15 mei zijn de hardloopwedstrijden. De openbare weg is op diverse plaatsen afgesloten tussen 09.00 uur en 17.30 uur. Zodra alle lopers gepasseerd zijn wordt de doorgang zo snel mogelijk vrijgegeven. Er zijn geen omleidingsroutes. In het parcours zijn passeerpunten opgenomen zodat hulpdiensten in geval van nood doorgelaten kunnen worden. Voor voetgangers worden oversteekplaatsen ingericht. Let hier op de aanwijzingen van de verkeersregelaars/parcourswachten. De routes van de hardloopwedstrijden op zondag vindt u op www.venloop.nl/parcours.

Verkeer en meer

Informatie over de Weir Venloop in het algemeen en parcours-gerelateerde zaken in het bijzonder kunt u vinden op www.venloop.nl/verkeer.

Parkeren

Het is belangrijk dat er tijdens de wedstrijden op zondag zo weinig mogelijk auto’s langs het parcours geparkeerd staan. Dit voor een soepel wedstrijdverloop en de bereikbaarheid voor hulpdiensten. Specifiek op zondag tussen 06.00 en 17.30 uur. De parkeergarages Centrum Maasboulevard, Roermondsepoort en Maaswaard zijn op zondag 15 mei tussen 13.45 en 14.45 uur niet bereikbaar. Parkeren in parkeergarage Arsenaal is de hele dag niet mogelijk.

Bezoek aan de stad

Veel winkels in de Venlose binnenstad zijn geopend en bereikbaar. Houd bij een bezoek aan de Venlose binnenstad rekening met een korte omweg. Het parkeerterrein Arsenaal is op de zondag van de Weir Venloop alleen te voet bereikbaar. Om een veilig parcours te kunnen garanderen, worden er op bepaalde stukken op het parcours parkeerverboden ingesteld. Meer informatie vindt u op www.venlo.nl/venloop.

Openbaar vervoer

Het start-finishgebied voor zowel de zaterdag (wandelen) als de zondag (hardlopen) ligt op een steenworp afstand van het centraal station alsook het busstation. We raden alle deelnemers, publiek en bezoekers aan de Venlose binnenstad aan om via het openbaar vervoer naar Venlo te komen. Meer informatie hierover vindt u op www.venloop.nl/openbaar-vervoer.

Buslijnen

In overleg met de organisatie en de gemeente Venlo heeft Arriva besloten een aantal buslijnen om te leiden of tijdelijk stil te leggen tijdens de Weir Venloop. Het actuele overzicht van de buslijnen en -tijden op de zondag van de Weir Venloop vindt u hier.

Ziekenhuis en huisartsenpost

Ziekenhuis VieCuri en de huisartsenpost aan de Professor Gelissensingel blijven gewoon bereikbaar. U kunt deze instanties vanuit Venlo het beste bereiken via de A73. Vanuit Tegelen bereikt u ze via de verbindingsweg of de A73.

Bewonersbrieven

Alle bewoners die aan het parcours van de Weir Venloop wonen hebben per post een brief ontvangen.

Informatie

Met vragen over het evenement kunt u terecht bij Stichting Venloop: www.venloop.nl/contact.