UTRECHT - FC Utrecht is opgeklommen naar de zevende plaats in de Eredivisie door in eigen huis met 3-1 van VVV-Venlo te winnen. De zege was vooral te danken aan twee invallers, Mimoun Mahi en Bart Ramselaar, die de doelpunten voor hun rekening namen.

Kansen kreeg de thuisploeg al voldoende in de eerste helft. Zo was Dalmau al tweemaal dichtbij evenals Van der Streek. De beste kans was echter voor Adam Maher. Zijn strafschop, na een handsbal van Post, werd echter gekeerd door Kirschbaum.

Trainer René Hake bracht kort na de rust nieuw elan in de ploeg met drie wissels en deze bleken belangrijk. Na ruim een uur waren twee daarvan verantwoordelijk voor de openingstreffer toen Mahi een voorzet van Sylla wist te verzilveren. De andere invaller, Ramselaar, leek het duel in de 85e minuut te beslissen, maar het werd nog even spannend toen VVV-topscorer Giakoumakis vanaf de strafschopstip zijn 22e treffer van het seizoen maakte. Ver in blessuretijd maakte Mahi uiteindelijk aan alle onzekerheid een eind: 3-1.