VENLO - Jong AZ heeft zich vrijdagavond wat vaster in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie genesteld. De ploeg van Maarten Martens boekte op bezoek bij VVV-Venlo een dikverdiende overwinning.

Na een kwartier spelen werd de wedstrijd even stilgelegd vanwege door vuurwerk ontstane rook, verder bleek de openingsfase niet zo enerverend. Daarna waren het de AZ-beloften die het initiatief namen en na een klein halfuur kwam men op voorsprong. Na slordig balverlies van de Limburgers pikte Soulyman Allouch de bal op en stelde hij Iman Griffith in staat om te scoren. VVV-topscorer Sven Braken kopte de vlak voor rust de 1-1 binnen uit een vrije trap van Thijme Verheijen. In de slotminuut van de eerste helft ontstonden nog eens drie grote kansen voor AZ, waarvan er geen enkele in ging.

Ook na rust bleef Jong AZ de betere ploeg en de verdiende zege kwam er dan ook. Halverwege de tweede helft wist Yusuf Barasi de winnende tegen de touwen te schieten: 1-2.