ZWOLLE - Het debuut van Jos Luhukay als trainer bij VVV-Venlo heeft vooralsnog geen punten opgeleverd. Op bezoek bij PEC Zwolle gingen de Noord-Limburgers met 2-1 onderuit. De thuisploeg krijgt daardoor weer wat meer lucht terwijl VVV de hete adem van de nummer zestien, Willem II, in de nek voelt.

VVV-Venlo liet het met name zelf in de eerste helft liggen toen men een drietal goede kansen kreeg. Vito van Crooij was tweemaal dichtbij tegen zijn oude ploeg, maar doelman Mous en de lat stonden geluk in de weg. Daarnaast kopte ook topscorer Giakoumakis in vrije positie naast. Aan het einde van de eerste helft werd de thuisploeg via enkele schoten van Misidjan iets dreigender.

PEC Zwolle trok die lijn na de rust door en kwam na een ruim uur op voorsprong door Manchester City-huurling Slobodan Tedic die koppend zij eerste treffer maakte. Nog geen drie minuten later was het echter alweer gelijk toen Roy Gelmi doel trof na een corner. Het laatste woord was echter voor de thuisploeg toen Pherai werd gevloerd door Kum en Thomas Lam koelbloedig bleef vanaf de strafschopstip.